Utbildning
 
 
 
Sök
 
 
 
Extra
 
 
Ekologisk-hudvård chokladmassage

- Kropp grundkurs, mage, ben, fötter

magmassage, ayurveda, udara, lakshmi ekologiska hudvårdsbehandling Grundkurs Kropp - Mage, ben, fötter
 
(3 dagar + 1 dag) för hud- & spa-terapeuter
- Ayurvedisk teori kroppsdiagnostisering
- Garshan torrmassage med silkesvantar
- Kaya bodypeeling
- Udara magbehandling
- Gamathi lerinpackning för trötta ben, med en lättare lymfdänage                                                                  
- Pada: fotbehandling med marmamassage och lerinpackning.
(se också grundkurs Kropp, detox, celluliter och slim)

 

 

 

 

 

 

 

-   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Kursen vänder sig till professionella terapeuter (hud-, spa-terapeuter och massörer) och rekommenderas starkt för alla då kunskapen i ayurveda är väldigt användbar i all hudvård. Huden är ju inte bara själens spegel utan och en direkt spegel av hur kroppen mår. Stress, oregelbundna vanor, dålig kost, alkohol förstör hudens hälsa, vilket alla vet, men i ayurveda får vi verktyg att snabbare återställa hudens balans.

För att kunna utföra balanserande och avgiftande behandlingar måste du kunna göra en viktig analys av din klient. Med hjälp av ayurveda gör vi en noggrann analys av kundens födelsekonstitution och eventuella obalanser som gör att vi sen kan:

  • välja produkter som dämpar denna obalans i behandlingen
  • ge kostråd och föreskriva rutiner som passar
  • anpassa motion och yoga 
  • och skräddarsy kundens hemmavårds program av kroppsvård och ev. Kosttillskott

-   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -

På kursen går vi igenom flera användbara behandlingar:

Garshan torrmassage med silkesvantar – är en underbar skrubb som återställer kroppens elektrisk laddning och stimulerar kroppens utrensning
Kaya Bodypeeling – då lär dig traditionell peeling som förbereder huden för vidare behandlingar
Udara magbehandling – den viktigaste behandlingen av alla kroppsbehandlingar. Innan du kan få riktigt bra resultat på all Detox (som Garshan programmen) måste kroppens viktigaste centrum – mage, underliv och mellangärde – göras spänningsfritt.
Udara är behandling för ökad spänst i magens och bukens hud, tex efter att man bantat kraftigt, men är också en behandling där du får lära dig att frilägga mycket djupt lagrade spänningar kring, lever, mellangärdet, bukspottskörteln, rectum, psosas muskel mm.
Vi använder specialanpassad oljor och leror samt värme för att Detoxa detta område.
- Gamathi lerinpackning för trötta ben. Vi använder även här special oljor, leror och du får lära dig en effektiv lymfdränage. Behandlingen stärker benens vener och kapillärer och är kylande och sammandragande.

- Pada: fotbehandling som passa bra på SPA som på salong. Kuren består av ett fotbad, skrubb, skön massage med och inpackning med avgiftande lera och avslutande marma massage

Följande ingår:
Ayurveda teori!
Lakshmi filosofi!
Ekologisk hudvård vad är det?
Ayurveda diagnosticering 
-  vem är du,
-  komplett analys inkl ingående hud & kroppsanalys enligt de fem elementen
Genomgång av produkter för behandling och hemmabruk.

Ayurveda, troligen det äldsta bevarade hälsosystemet i världen. Ayurveda betyder "Kunskap och Livet". Du får en förståelse för hur du kan använda Ayurveda i din verksamhet. Vi går igenom grunderna i ayurveda och du får lära dig diagnostisera dig själv och dina kunder. Utifrån denna konsultation utför du sen LAKSHMI ayurveda inspirerade behandlingar. Du får lära dig vilka produkter som passar bäst beroende på "dosha"-testen.

Garshan torrmassage, är en klassisk ayurveda torrmassage, som utförs med råsiden vantar. Råsiden är ett material som effektivt tar bort kroppens överskottsladdning av positiva joner (statisk elektricitet). Massagen ökar blod och lymfcirkulation, avlägsnar döda hudceller och ökar kroppens avgiftning av AMA i hudens vävnad.

Peeling med Kaya (krossade aprikoskärnor) som ofta föregår de flesta behandlingar för att förbereda huden för fortsatt behandling. Kaya peeling är en produkt rik på viktiga näringsämnen och oljor.

Udara, magbehandling är en central behandling få den frigör både fysiska och emotionella spänningar i buk och underliv (ljumskar, psoas-muskeln mm). Du lär dig släppa på spänningar i 8 olika lägen och frigör bland annat solar plexus som kan samla många spänningar. Massagen har inslag av bindvävsmassage och är dessutom uppstramande och tonifierande på slapp hud (tex efter förlossning).

Gamathi, är en behandling för tunga och trötta ben, ödem och dålig cirkulation. Du lär dig en lymfdränerande massage och hur du använder och lägger en kylande och sammandragande lermask.
Pada, betyder fot och är en skön och mycket terapeutiska fotbehandling, med fotbad, skrubb, massage, lerinpackning och marmastimulering. Anpassas efter kundens dosha-balans (i fötterna och benen) 

Tid/plats

Se kalendarium
Kostnad:

3600 kr exkl moms
Köper du produkter kan du få kompensation på kurskostnaden.
Välj mellan att köpa produkter inför kursen eller att betala en kursavgift, när du anmäler dig. Vi fakturerar inköpssumman eller kursavgiften senast 14 dagar innan kurs. KÖPER DU STARTPAKET i samband med kurs om erhåller en kursrabatt-check att använda direkt (inom 3 månader, eller tills nästa lämplig kurs hålls).

Meddela oss när du betalt anm. avgiften vilken kurs som avses
Anm avgift: 240 kr exkl moms och 300 kr inkl moms
Bankgiro: 5412-7923 Sista anmälningsdatum är 3 veckor innan kurs, först då du betalt anmälningsavgiften om 300 kr har du en plats reserverad på kursen. Kurser med för få deltagare kan ställas in, då betalas kursavgiften och anm avgiften tillbaka. Alla pris är exkl moms om inget annat anges


Tillkommer testdagar:
1 testdag/kursblock då du gör både teoriprov och visar upp din behandling på en kursledare, ord. pris.

Rekommendation:
Vi rekommenderar starkt att du kompletterar kursen med en eller två av Ayurveda grundkurs.